Veľmi, veľmi dlho som sa týmto cviklovým koláčikom a brownies vyhýbala, lebo som neverila, že tam cviklu naozaj nebude cítiť. A teraz ľutujem, že som ho nevyskúšala už dávno, lebo je perfektný a výčitky svedomia pri ňom naozaj nehrozia :-)
Konzistencia nie je ako pri klasickom koláči, čo ani nie je možné, keďže neobsahuje žiadnu múku. Podobá sa skôr na brownies. Ak ste zvyknutí viac sladiť, pridajte o niečo viac medu, lebo tento je osladený len veľmi decentne :-)
na 24 - 26 cm tortovú formu
300 - 400 g cvikly upečenej/uvarenej domäkka a ošúpanej
2 zrelé banány
4 vajcia
200 g smotanového bieleho jogurtu
3 - 5 PL medu / agáve / javorového sirupu
30 g (2 PL) masla rozpusteného
40 g kakaa
1 ČL škorice
1 ČL perníkového korenia
-------
250 g jemného tvarohu
200 g smotanového bieleho jogurtu
3 - 5 PL medu / agáve / javorového sirupu
Cviklu s banánmi rozmixujeme dohladka. Pridáme vajcia, jogurt, med, maslo, kakao, škoricu a perníkové korenie a zmiešame na riedke cesto. Dáme do formy a pečieme pri 180°C cca. 35 - 40 minút.
Tvaroh vymiešam s jogurtom a medom. Natrieme na vychladnutý koláč a dáme na 3 - 5 hodín do chladničky.
krásny koláčik
OdpovedaťOdstrániťA vajíčka kedy...?
OdpovedaťOdstrániťhneď na začiatku :-)
Odstrániťtorta sa nepodarila na zaklade tohoto receptu a dala som tam aj vyslahane vajicka :( pravdepodobne cvikla pustila vodu a musela som cesto vyhodit :(
OdpovedaťOdstrániťmožno bol problém v tých vyšľahaných vajíčkach, do cesta sa majú dávať celé... ja som ju robila niekoľkokrát a vždy sa podarila...
OdpovedaťOdstrániťA keď nemám banány?
OdpovedaťOdstrániť