inšpirácia:
Kokos a čokoláda.... Poznáte lepšiu kombináciu? :-)
na 24 - 26 cm tortovú formu
2 vajcia
80 ml kokosového mlieka
2 PL kokosového tuku / masla rozpusteného + na vymazanie
150 g mandľovej múky*
50 g kakaa
-------
200 g strúhaného sušeného kokosu
50 g mandľovej múky*
170 ml kokosového mlieka
3 PL kokosového tuku / masla rozpusteného
2 PL medu
-------
200 / 300 g horkej čokolády (50-60%) nalámanej na kúsky
100 / 150 ml smotany na šľahanie
* najemno pomleté / rozmixované mandle
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kokosové mlieko a tuk. Potom jemne (už len ručne) vmiešame mandľovú múku a kakao. Cesto dáme do vymazanej formy a pečieme pri 170°C cca. 25 minút.
Kokos zmiešame s mandľovou múkou, kokosovým mliekom, tukom a medom. Hmota by mala byť súdržná a nemala by byť suchá (ak je, pridám ešte kokosový tuk). Rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.
Čokoládu so smotanou rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke a vymiešame na hladkú polevu. Rozotrieme na kokosovú vrstvu a necháme v chlade minimálne hodinu stuhnúť.
vyzerá fantasticky, určite vyskúšam :)
OdpovedaťOdstrániťKeď bude príležitosť, určite ho vyskúšam! Vyzerá veľmi dobre! :)
OdpovedaťOdstrániť