23. augusta 2015

Kokosovo - čokoládový koláč (bez múky)

inšpirácia:

Kokos a čokoláda.... Poznáte lepšiu kombináciu? :-)

na 24 - 26 cm tortovú formu
50 g kryštálového cukru
2 vajcia
80 ml kokosového mlieka
2 PL kokosového tuku / masla rozpusteného + na vymazanie
150 g mandľovej múky* 
50 g kakaa
------- 
200 g strúhaného sušeného kokosu
50 g mandľovej múky*
170 ml kokosového mlieka
3 PL kokosového tuku / masla rozpusteného
2 PL medu
-------
200 / 300 g horkej čokolády (50-60%) nalámanej na kúsky
100 / 150 ml smotany na šľahanie

* najemno pomleté / rozmixované mandle

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kokosové mlieko a tuk. Potom jemne (už len ručne) vmiešame mandľovú múku a kakao. Cesto dáme do vymazanej formy a pečieme pri 170°C cca. 25 minút.

Kokos zmiešame s mandľovou múkou, kokosovým mliekom, tukom a medom. Hmota by mala byť súdržná a nemala by byť suchá (ak je, pridám ešte kokosový tuk). Rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.

Čokoládu so smotanou rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke a vymiešame na hladkú polevu. Rozotrieme na kokosovú vrstvu a necháme v chlade minimálne hodinu stuhnúť.

2 komentáre:

  1. vyzerá fantasticky, určite vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Keď bude príležitosť, určite ho vyskúšam! Vyzerá veľmi dobre! :)

    OdpovedaťOdstrániť