Tieto tyčinky sú skvelou náhradou za klasické vanilkové rožteky. Kyslé brusnice perfektne kontrastujú so sladučkým vanilkovým cestom.
na cca. 120 malých tyčiniek
300 g hladkej múky
75 g pravého vanilkového práškového cukru
100 g mandlí / vlašských orechov mletých
250 g masla studeného
štipka soli
100 – 150 g sušených brusníc
-------
pravý vanilkový práškový cukor na obaľovanie
Z prvých piatich surovín vypracujeme v robote cesto. Miesime iba kým sa suroviny nespoja. V prípade potreby pridáme niekoľko lyžíc studenej vody. Nakoniec pridáme brusnice a niekoľkými pulzami ich zapracujeme do cesta (nemixujeme dlho, aby neboli rozmixované na drobno). Cesto zabalíme do fólie a dáme na minimálne 2 hodiny (najlepšie však celú noc) do chladničky.
Cesto vyberieme z chladničky a necháme cca. 15 minút povoliť. Na doske tvarujeme valčeky s hrúbkou cca 1 cm a dĺžkou 5 cm. S cestom sa veľmi dobre pracuje a nie je nutné ho podsýpať múkou. Tyčinky pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri 170°C cca. 10–12 minút. Ešte teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre. Necháme minimálne týždeň odležať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára