18. decembra 2011

Kakaové orechy s krémom


inšpirácia: časopis APETIT  12/2008 a 11/2009 

na 7080 zlepených kúskov
360 g hladkej múky
150 g práškového cukru
30 g kakaa 
120 g vlašských orechov mletých
280 g masla studeného 
štipka soli

Zo všetkých surovín vypracujeme v robote cesto. Miesime iba kým sa suroviny nespoja. Cesto zabalíme do fólie a dáme na minimálne 2 hodiny (najlepšie však celú noc) do chladničky.

Cesto vyberieme z chladničky a necháme cca. 15 minút povoliť. Kúsky cesta vtláčame do formičiek tak, aby ostala priehlbinka na krém (formičky nevymazávame). Pečieme pri 190°C cca. 15 minút. Vyklápame mierne vychladnuté. Týždeň pred Vianocami naplníme pomocou cukrárskeho sáčku krémom. 

parížsky krém
250 ml smotany na šľahanie
100 g horkej čokolády (60–70 %)
100 g masla mäkkého

Smotanu na šľahanie zohrejeme tesne pod bod varu a zalejeme ňou čokoládu nalámanú na kocky. Necháme pol minúty stáť a vymiešame dohladka. Necháme vychladnúť, zakryjeme fóliou a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme maslo elektrickým šľahačom do peny, pridáme čokoládový krém a vymiešame dohladka. 

vanilkový krém
1/2 vanilkového pudingového prášku
250 ml mlieka
100 g masla mäkkého
50 g kryštálového cukru

Puding s mliekom uvaríme podľa návodu na obale. Necháme vychladnúť. Elektrickým šľahačom vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme puding a vymiešame dohladka.

Krémy sú uvádzané na celú dávku orieškov, takže ak sa rozhodnete vyskúšať obidva, urobte ich iba z polovičného množstva.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára