18. decembra 2011

Medvedie labky

 
Veľmi starý, ale veľmi dobrý recept. 

na cca. 110 malých labiek
375 g polohrubej múky
175 g vlašských orechov mletých
100 g práškového cukru
75 g pravého vanilkového práškového cukru
250 g masla studeného
štipka soli
-------
maslo + múka na vymazanie formičiek 
pravý vanilkový práškový cukor na obaľovanie

Zo všetkých surovín vypracujeme v robote nie úplne jednoliate (omrvinkové) cesto. Zabalíme do fólie a necháme 1/2 hodinu v chladničke odležať.

Formičky pomocou mašľovačky vymažeme rozpusteným maslom a potom ich "namáčame" v miske s múkou. Cesto vtláčame do takto pripraveným formičiek. Pečieme pri 200°C cca. 15–20 minút. Vyklápame vychladnuté a obaľujeme vo vanilkovom cukre. Necháme niekoľko dní odležať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára