19. novembra 2011

Oreo Cheesecake


Cheesecakov som už vyskúšala neskutočné množstvo. Takmer všetky boli skvelé, ale tento je jednoznačne najlepší zo všetkých! Podľa mňa je to najlepší cheesecake na svete :-)

na 24 cm tortovú formu
350 g Oreo kekíkov
60 g masla studeného
-------
200 g bielej čokolády
600 g krémového syra (napr. Philadelphia, Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)
250 g kyslej smotany
1 PL vanilkového extraktu nemusí byť
3 vajcia izbovej teploty 

Z Oreo keksíkov odstránime náplň a dáme ju do väčšej misy (ide to ľahko). Keksíky rozmixujeme na omrvinky. Zmiešame s maslom, hmotu dáme do formy a rovnomerne natlačíme na dno plochou stranou lyžice. Formu dáme do chladničky.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke a necháme chladnúť. Krémový syr, smotanu a vanilkový extrakt pridáme do misy k plnke z keksíkov a vyšľaháme do hladka. Po jednom pridávame vajcia a nakoniec aj rozpustenú čokoládu.

Náplň nalejeme na sušienkový korpus a pečieme pri 160°C cca. 60 minút (stred by sa mal po upečení ešte triasť). Pri pečení umiestnime pod mriežku s formou (na dno rúry) nádobu s vodou, aby sa cheesecake nevysušoval. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť a dáme ho na minimálne 5 hodín (alebo celú noc) do chladničky.

 

6 komentárov:

  1. oreo Cheesecake je fantastický, tiez som robila cosi podobné..mnaaaam http://archaa-slavka.blogspot.com/2011/10/moja-oreomania-ii-oreo-cheesecake.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Cheesecake je vdacna zalezitost. Oreo tiez, takze kolacik je urcite mnam.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. archaa už som ho u teba obdivovala, vyzerá úžasne!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Andrejka, ahaaaaaa, tak to je on, ten co si spomínala, ze ho casto pecies??? Akosi sa mi to celé poplietlo, ale milujem cheesecake a tak vyskúsam aj ten tvoj...ummm

    OdpovedaťOdstrániť
  5. áno áno to je on :-) ja som totálny cheesecakový maniak a tento je podľa mňa dokonalý!!!

    OdpovedaťOdstrániť