inšpirácia: časopis APETIT
Úžasne osviežujúci dezert ľahučký ako pierko.
na 1 veľký plech
4 vajcia
100 g kryštálového cukru
120 g polohrubej múky
1 lyžička kypriaceho prášku
kôra z 1 citróna
-------
75 g kryštálového cukru
750 g kyslej smotany
250 ml smotany na šľahanie
3 konzervy mandarínkového kompótu (po 312 g)
-------
75 g kryštálového cukru
2 vanilkové pudingové prášky / zlaté klasy
Vajcia s cukrom vyšľaháme elektrickým šľahačom do peny (minimálne 7 minút). Po lyžičkách pridávame múku s kypriacim práškom a citrónovou kôrou. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 180˚C kým cesto nespevnie a nezozlatne (cca. 15 minút).
Mandarínky necháme odkvapkať a šťavu si odložíme na neskôr. Kyslú smotanu zmiešame s cukrom. Šľahačku vyšľaháme dotuha a opatrne ju vmiešame do smotany. Pridáme mandarínky a náplň rozotrieme na vychladnuté cesto. Necháme minimálne 30 minút tuhnúť v chladničke.
Kompótovú šťavu dolejeme vodou do objemu 750 ml. Pridáme cukor a pudingový prášok a dôkladne rozmiešame. Povaríme do zhustnutia. Za občasného miešania necháme takmer vychladnúť a nalejeme na koláč. Rovnomerne rozotrieme a necháme minimálne 2 hodiny v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára