inšpirácia: časopis APETIT 07/2013
Šťavnaté a vláčne cesto, dokonalý krém...
na 24 cm tortovú formu
200 g masla zmäknutého100 g kryštálového cukru
300 g hladkej múky
200 g smotanového/gréckeho jogurtu 3 vajcia izbovej teploty
1 PL vanilkového extraktu nemusí byť
1 ČL kypriaceho prášku
4 veľké broskyne olúpané a nakrájané na malé kocky
-------
200 g bielej čokolády
200 g krémového syra (Bánovecká nátierka, Philadelphia...) / mascsrpone
200 g smotanového/gréckeho jogurtu
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku, jogurt, vajíčka, extrakt a kypriaci prášok. Vyšľaháme a ručne vmiešame broskyne. Dáme do vymazanej formy a pečieme pri 170°C
cca. 60 - 80 minút.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke. Pridáme krémový syr a vymiešame metličkou dohladka (pracujeme rýchlo, aby sa čokoláda nezrazila). Nakoniec vmiešame aj jogurt. Krém skladujeme v chlade a na koláč natrieme až pred podávaním.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke. Pridáme krémový syr a vymiešame metličkou dohladka (pracujeme rýchlo, aby sa čokoláda nezrazila). Nakoniec vmiešame aj jogurt. Krém skladujeme v chlade a na koláč natrieme až pred podávaním.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára