31. júla 2015

Broskyňový koláč s bielou čokoládou


inšpirácia: časopis APETIT 07/2013
 
Šťavnaté a vláčne cesto, dokonalý krém...
     
na 24 cm tortovú formu
200 g masla zmäknutého
100 g kryštálového cukru
300 g hladkej múky

200 g smotanového/gréckeho jogurtu 3 vajcia izbovej teploty
1 PL vanilkového extraktu nemusí byť
1 ČL kypriaceho prášku
4 veľké broskyne olúpané a nakrájané na malé kocky
-------  
200 g bielej čokolády
200 g krémového syra (Bánovecká nátierka, Philadelphia...) / mascsrpone
200 g smotanového/gréckeho jogurtu
 
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku, jogurt, vajíčka, extrakt a kypriaci prášok. Vyšľaháme a ručne vmiešame broskyne. Dáme do vymazanej formy a pečieme pri 170°C cca. 60 - 80 minút.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke. Pridáme krémový syr a vymiešame metličkou dohladka (pracujeme rýchlo, aby sa čokoláda nezrazila). Nakoniec vmiešame aj jogurt. Krém skladujeme v chlade a na koláč natrieme až pred podávaním.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára