inšpirácia: časopis APETIT 09/2014
Vylepšená klasika - vláčne cesto, tvarohová plnka a kopa šťavnatých sliviek...
160 g hladkej múky
100 g masla studeného
2 PL kryštálového cukru
125 g mäkkého tvarohu
kôra z 1 citróna
-------
375 g mäkkého tvarohu
1 vajce
2 PL kryštálového cukru
2 - 3 PL rumu / vaječného likéru
-------
500 - 700 g sliviek odkôstkovaných a rozštvrtených
1 - 2 PL hnedého cukru375 g mäkkého tvarohu
1 vajce
2 PL kryštálového cukru
2 - 3 PL rumu / vaječného likéru
-------
500 - 700 g sliviek odkôstkovaných a rozštvrtených
1 PL kukuričného / zemiakového škrobu
Múku s maslom a cukrom spracujeme na mrveničku. Pridáme tvaroh, citrónovú kôru a 2 PL ľadovej vody a rýchlo
vypracujeme cesto (nemiesime dlho, len aby sa suroviny spojili). Cesto
dáme na minimálne 1/2 hodinu do chladničky. Potom ho na papieri na
pečenie vyvaľkáme na kruh s priemerom cca. 35 - 40 cm.
Tvaroh vymiešame so žĺtkom, cukrom a rumom/vaječným likérom. Plnkou potrieme cesto, okraje necháme voľné. Pokladieme slivkami, ktoré sme zmiešali s cukrom a škrobom. Okraj zľahka prehneme cez slivky a potrieme bielkom. Pečieme pri 190°C cca. 40 - 45 minút.
Tvaroh vymiešame so žĺtkom, cukrom a rumom/vaječným likérom. Plnkou potrieme cesto, okraje necháme voľné. Pokladieme slivkami, ktoré sme zmiešali s cukrom a škrobom. Okraj zľahka prehneme cez slivky a potrieme bielkom. Pečieme pri 190°C cca. 40 - 45 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára