27. septembra 2011

Gaštanové kalíšky


inšpirácia:  Nigella Lawson: Vianoce s Nigellou

Geniálne a pritom jednoduché, tak ako väčšina Nigelliných receptov. Stačí Vám 5 surovín a 15 minút času. Keďže dezert je veľmi sýty, budú Vám stačiť naozaj malé mištičky.   

na 6 kalíškov s objemom cca. 120 ml
200 g kvalitnej horkej čokolády (60–70%)
125 ml smotany na šľahanie
125 ml mlieka
1 vajce izbovej teploty
250 g gaštanového pyré (sladeného)

Čokoládu nalámanú na kocky dáme do mixéra a posekáme na drobno. Smotanu na šľahanie a mlieko zohrejeme tesne pod bod varu. Nalejeme do mixéra na čokoládu a premixujeme. Pridáme vajce a hneď mixujeme cca. minútu. Nakoniec pridáme gaštanové pyré a rozmixujeme na hladkú hmotu, ktorú rozdelíme do misiek a dáme chladiť na minimálne 3 hodiny, prípadne aj celú noc. Podávame s kopčekom šľahačky.



2 komentáre:

  1. perfektnééé! vidis a ja mam doma tu knihu a vobec som si tam tento recept nevsimla, som ja take trdlo...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. anetka ďakujem :-) veď práveže najprv ani ja, až potom keď som hľadala niečo gaštanové, objavila som tento super recept a nechápala som, ako som ho predtým mohla prehliadnuť...

    OdpovedaťOdstrániť