27. septembra 2011

Rebarborovo – jahodový krém


inšpirácia:  časopis DOBRÉ JEDLO

Veľmi chutný a osviežujúci dezert, ktorý navyše aj skvele vyzerá.

na 6 porcií
300 g rebarbory
50 ml bieleho vína
150 g kryštálového cukru
zvitok škorice
250 g plnotučného bieleho jogurtu
-------
150 g jahôd + niekoľko kusov na ozdobenie
250 g plnotučného bieleho jogurtu
2 PL práškového cukru
-------
20 g práškovej želatíny
150 ml mlieka

Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky, ktoré vložíme do hrnca. Pridáme 100 ml vody, víno, cukor a škoricu. Prikryté varíme cca. 5 minút. Odstavíme, necháme vychladnúť a vyberieme škoricu.

Polovicu želatíny necháme napučať v polovici teplého mlieka. Rebarboru rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Vmiešame jogurt a želatínu s mliekom. Dobre spolu vymiešame a rebarborový krém rozdelíme do vysokých pohárov (mali by byť naplnené asi do polovice). Poháre dáme na cca. hodinu stuhnúť do chladničky.

Druhú polovicu želatíny necháme napučať v druhej polovici teplého mlieka. Jahody rozmixujeme na pyré, pridáme jogurt a cukor a potom aj želatínu s mliekom. Jahodový krém nalejeme do pohárov na vrstvu rebarborového krému a opäť dáme na cca. hodinu do chladničky. Pred podávaním ozdobíme jahodami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára