na formu s rozmermi 20 x 30 cm (príp. 26 cm tortovú formu)
250 g sušienok (Lotus, Esíčka, Zuzanky...)
80 g masla studeného
-------
600 g krémového syra (napr. Philadelphia, Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)
400 g kyslej smotany / smotanového bieleho jogurtu
3 vajcia izbovej teploty
150 g kryštálového cukru
100 g horkej čokolády (60%)
100 g horkej čokolády (60%)
-------
150 g (mrazených) čučoriedok1 ČL kukuričného / zemiakového škrobu
Čučoriedky s trochou vody povaríme, kým sa nezačnú mierne rozpadávať. Škrob vymiešame s 1 PL vody a pridáme k čučoriedkam. Povaríme do zhustnutia a necháme chladnúť.
Sušienky rozmixujeme na omrvinky a zmiešame s maslom. Hmotu dáme do formy a rovnomerne natlačíme na dno plochou stranou lyžice. Formu dáme do chladničky.
Čokoládu rozpustíme vo
vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke a necháme chladnúť. Krémový syr so
smotanou a cukrom vyšľaháme do hladka a postupne pridáme vajcia. Z hmoty odoberieme 1/3 a vmiešame do nej rozpustenú čokoládu. Nalejeme na zachladený sušienkový korpus. Zvyšné 2/3 hmoty lyžicou opatrne
premiestnime na čokoládovú hmotu vo forme. Rovnomerne polejeme čučoriedkovou omáčkou a vidličkou špirálovitým pohybom vytvoríme na povrchu vzor.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára