24. júla 2017

Jablkový cheesecake s chrumkavou posýpkou


inšpirácia:
http://twistedfood.co.uk/apple-crumble-cheesecake/
https://www.youtube.com/watch?v=Y3G_mLUT23k

Tento cheesecake jednoducho treba vyskúšať ;-) 

na 24 - 26 cm tortovú formu
200 - 220 g sušienok (Esíčka, Zuzanky...)
70 g masla studeného
-------
600 g krémového syra (napr. Philadelphia, Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)
200 g kyslej smotany / smotanového bieleho jogurtu
150 g kryštálového cukru
3 vajcia izbovej teploty 
-------
3 - 4 (kyslé zelené) jablká
1 - 2 PL kryštálového cukru
1ČL škorice
-------
100 g jemných ovsených vločiek
70 g masla studeného
50 g práškového cukru

Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a jablká nakrájame na osminky. Dáme ich do zapekacej nádoby, posypeme cukrom a škoricou, premiešame a pečieme pri 180°C cca. 25 minút domäkka a dozlata.

Sušienky rozmixujeme na omrvinky a zmiešame s maslom. Hmotu dáme do formy a rovnomerne natlačíme na dno plochou stranou lyžice. Formu dáme do chladničky.

Krémový syr so smotanou a cukrom vyšľaháme do hladka a postupne pridáme vajcia. Hmotu nalejeme na zachladený sušienkový korpus, rozotrieme a pokryjeme vychladnutými pečenými jablkami (aj so šťavou, ktorú pustili).

Vločky rozmixujeme a zmiešame s maslom a cukrom. Vzniknutou posýpkou rovnomerne posypeme povrch chceesecaku. Pečieme pri 160°C cca. 60 minút (stred by sa mal po upečení ešte triasť). Pri pečení umiestnime pod mriežku s formou (na dno rúry) nádobu s vodou, aby sa cheesecake nevysušoval. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť a dáme ho na minimálne 5 hodín (alebo celú noc) do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára