Ak milujete arašidové maslo, musíte ho vyskúšať :-D
na 24 - 26 cm tortovú formu
200 - 220 g čokoládových sušienok (Koka, Derby, Zuzanky...)
70 g masla studeného
-------
-------
600 g krémového syra (napr. Philadelphia, Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)
400 g kyslej smotany / smotanového bieleho jogurtu
200 - 250 g arašidového masla
400 g kyslej smotany / smotanového bieleho jogurtu
200 - 250 g arašidového masla
150 g kryštálového cukru
3 vajcia izbovej teploty
-------
-------
200 g krémového syra (napr. Philadelphia, Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)
100 g horkej čokolády (60%)
hrsť arašidov + 1 PL cukru nemusí byť
hrsť arašidov + 1 PL cukru nemusí byť
Sušienky rozmixujeme na omrvinky a zmiešame s maslom. Hmotu dáme do formy
a rovnomerne natlačíme na dno plochou stranou lyžice. Formu dáme do
chladničky.
Krémový syr so smotanou a arašidovým maslom vymiešame do hladka. Pridáme cukor a postupne aj vajcia. Náplň nalejeme na sušienkový korpus a pečieme pri 160°C cca. 60 minút (stred by sa mal po upečení ešte triasť). Pri pečení umiestnime pod mriežku s formou (na dno rúry) nádobu s vodou, aby sa cheesecake nevysušoval. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť a dáme ho na minimálne 5 hodín (alebo celú noc) do chladničky.
Krémový syr so smotanou a arašidovým maslom vymiešame do hladka. Pridáme cukor a postupne aj vajcia. Náplň nalejeme na sušienkový korpus a pečieme pri 160°C cca. 60 minút (stred by sa mal po upečení ešte triasť). Pri pečení umiestnime pod mriežku s formou (na dno rúry) nádobu s vodou, aby sa cheesecake nevysušoval. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť a dáme ho na minimálne 5 hodín (alebo celú noc) do chladničky.
Čokoládu rozpustíme a vymiešame s krémovým syrom do hladka. Krém necháme v chlade stuhnúť a potom ním pomocou zdobiaceho vrecúška ozdobíme povrch cheesecaku. Posypeme nasucho opraženými, prípadne s cukrom skaramelizovanými arašidmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára