Geniálny, viac netreba dodávať ;-)
na 24 - 26 cm tortovú formu
200 - 220 g čokoládových sušienok (Zuzanky, Koka, Derby...)
70 g masla studeného
-------
600 g krémového syra (napr. Philadelphia, Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)
400 g kyslej smotany / smotanového bieleho jogurtu
3 vajcia izbovej teploty
200 g horkej čokolády + 50 g kryštálového cukru
250 g gaštanového pyré (sladeného) + 25 g kryštálového cukru nemusí byť
250 g gaštanového pyré (sladeného) + 25 g kryštálového cukru nemusí byť
-------
100 g horkej čokolády
100 ml smotany na šľahanie
Sušienky rozmixujeme na omrvinky a zmiešame s maslom. Hmotu dáme do formy a rovnomerne natlačíme na dno plochou stranou lyžice. Formu dáme do chladničky.
Sušienky rozmixujeme na omrvinky a zmiešame s maslom. Hmotu dáme do formy a rovnomerne natlačíme na dno plochou stranou lyžice. Formu dáme do chladničky.
Čokoládu s cukrom rozpustíme vo
vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke a necháme chladnúť. Krémový syr so
smotanou vyšľaháme do hladka a postupne pridáme vajcia. Hmotu
rozdelíme na dve časti. Do jednej časti vmiešame rozpustenú čokoládu a náplň nalejeme na zachladený sušienkový korpus. Druhú
časť zmiešame s gaštanovým pyré (príp. aj s cukrom) a opatrne lyžicou
premiestnime na čokoládovú hmotu vo forme.
Pečieme pri 160°C cca. 60 minút (stred by sa mal po upečení ešte triasť).
Pri pečení umiestnime pod mriežku s formou (na dno rúry) nádobu
s vodou, aby sa cheesecake nevysušoval. Po upečení necháme cheesecake
vychladnúť a dáme ho na minimálne 5 hodín (alebo celú noc) do
chladničky.
Po stuhnutí a vychladení ho ešte môžeme poliať čokoládovou ganache polevou (čokoládu rozpustíme v horúcej smotane na šľahanie).
Vypadá božsky. Já koupila kaštanovou mouku, ale ve finále nenašla recept co z ní upéct, kromě jednoho koláče, který nezaujal. Tak kdyby se tu objevil nějaký recept, tak budu moc ráda. :)
OdpovedaťOdstrániť