15. apríla 2012

Čokoládovo – jahodové/malinové muffiny


inšpirácia: časopis APETIT 05/2009

Skvelé šťavnaté muffinky hotové za pár minút...

na 12 väčších muffinov
250 g hladkej múky
40 g kakaa
2 ČL kypriaceho prášku
1/2 ČL sódy bikarbóny
100 g horkej čokolády nahrubo nasekanej
100 g bielej čokolády nahrubo nasekanej
3 vajcia izbovej teploty
200 g smotanového bieleho jogurtu / kyslej smotany
85 g masla rozpusteného
120 g hnedého cukru
350 – 400 g jahôd / malín (čerstvých/mrazených)

Vo väčšej nádobe premiešame múku, kakao, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Pridáme horkú aj bielu čokoládu. V inej nádobe metličkou zľahka rozšľaháme vajcia, pridáme jogurt/smotanu, maslo a cukor. "Mokrú" zmes prilejeme k "suchej" a zľahka premiešame (len kým sa suroviny nespoja). Vmiešame ovocie (ak použijeme jahody, nakrájame ich na kúsky, ak maliny – necháme ich celé). V prípade, že máme mrazené ovocie, necháme ho najprv rozmraziť a odkvapkať.

Cesto rozdelíme do košíčkov, alebo vymazanej muffinovej formy a pečieme pri 200°C cca. 25 minút. Pred podávaním necháme muffiny aspoň 15 minút vychladnúť.

2 komentáre: