inšpirácia: http://mlsnakocka.blog.cz/1110/hruskovo-cokoladovy-kolac-a-svestkovy-bonus
Kombinácia hrušiek a čokolády je jedna z najlepších aké poznám. A v tomto dezerte sú skombinované priam dokonale...
50 g masla studeného
1 vajce
soľ
-------
100–150 g horkej čokolády (65–75%)
na formu s rozmermi cca. 12 x 34 cm
130 g hladkej múky 50 g masla studeného
1 vajce
soľ
-------
100–150 g horkej čokolády (65–75%)
250 g mascarpone
2 PL kryštálového cukru
2 vajcia
3 hrušky mäkšie, ale nie prezreté
2 PL kryštálového cukru
2 vajcia
3 hrušky mäkšie, ale nie prezreté
Z prvých štyroch surovín vypracujeme vláčne cesto (pracujeme čo najrýchlejšie, aby sme ho nepremiesili), ktoré necháme minimálne 1 hodinu v chladničke. Potom ho vtlačíme do formy, popicháme vidličkou a predpečieme pri 180°C cca. 25–30 minút.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke a zmiešame ju s mascarpone a cukrom. Pridáme vajcia a dôkladne premiešame. Hrušky ošúpeme, prepolíme a odstránime z nich jadrovníky. Do každej polovice hrušky spravíme pozdĺžne zárezy tak, aby ostali držať pokope.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára