inšpirácia: časopis APETIT 04/2007
Lahodný vláčny chlebíček skvelý ku káve.
na 1 chlebíček
maslo + hrubá múka na vymazanie formy
140 g masla mäkkého
100 g hnedého cukru
3 vajcia izbovej teploty
200 g polohrubej múky
3 lyžičky kypriaceho prášku
6 PL mlieka
kôra z 1 pomaranča
-------
šťava z ½ pomaranča
1 PL hnedého cukru
100 g čokolády na varenie
50 ml smotany na šľahanie
Formu na chlebíček vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Potom postupne zašľaháme vajcia, múku s kypriacim práškom, mlieko a pomarančovú kôru. Šľaháme cca. 3 minúty, kým nie je cesto ľahké a nadýchané, potom ho dáme do pripravenej formy a povrch zarovnáme. Pečieme pri 180°C cca. 45–50 minút, kým nie je povrch zlatistý a pevný na dotyk.
Na miernom ohni zohrejeme pomarančovú šťavu s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Touto zmesou potrieme ešte teplý chlebíček. Necháme vychladnúť a opatrne vyklopíme z formy.
Smotanu s nalámanou čokoládou rozpustíme na miernom ohni a vzniknutú polevu rozotrieme na vychladnutý chlebíček.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára