10. júna 2012

Čučoriedkové blondies s bielou čokoládou


Blondies sú vlastne svetlou verziou amerických brownies. U mňa to bola láska na prvé ochutnanie a tak som postupne začala skúšať rôzne verzie. A táto je veľmi podarená, veď čo môže byť lepšie, ako kombinácia čučoriedok a bielej čokolády?

na formu s rozmermi 25 x 35 cm
250 g hladkej múky
1 ČL sódy bikarbóny
1/4 ČL soli
100–150 g mandlí nahrubo nasekaných (nemusí byť)
150 g masla izbovej teploty 
200 g hnedého cukru (napr. light muscovado) 
2 vajcia izbovej teploty 
šťava z 1/2 citróna
200 g bielej čokolády nasekanej nahrubo
250 g čučoriedok

Múku zmiešame so sódou, soľou a mandľami. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Postupne pridávame vajcia a citrónovú šťavu a dôkladne zašľaháme. Potom znížime otáčky mixéra a vmiešame múkovú zmes. Nakoniec stierkou opatrne vmiešame čokoládu a čučoriedky tak, aby ostali neporušené.

Cesto dáme do formy vyloženej papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrieme. Pečieme pri 180°C cca. 40–45 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na malé štvorčeky.
 

2 komentáre: