8. októbra 2011

Domáce müsli tyčinky


inšpirácia:  časopis APETIT 09/2011

Ak neveríte, že müsli môže byť dobré, vyskúšajte tieto geniálne domáce tyčinky, ktoré sú nabité vlákninou, vitamínmi a minerálmi. Hotové sú raz - dva a chuťovo sú naozaj skvelé.

na plech s rozmermi cca. 20 x 30 cm
200 g ovsených vločiek*
100–150 g vlašských orechov nahrubo nasekaných
50 g sezamových semienok
100 g masla + trochu na vymazanie plechu
75 g medu
50 g hnedého cukru
1 ČL škorice
100 g sušených brusníc**

* dajú sa nahradiť akýmikoľvek inými vločkami - pšeničnými, jačmennými, ražnými, špaldovými...
** namiesto brusníc môžete použiť aj sušené čerešne, alebo čučoriedky

Formu zľahka vymažeme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Premiešame spolu ovsené vločky, orechy a sezam a zmes nasypeme do plechu. Pečieme pri 180°C 10 minút.

Vo väčšej panvici necháme rozpustiť maslo s medom a cukrom. Odstavíme z ohňa a pridáme škoricu, brusnice a potom aj zmes z plechu. Poriadne premiešame a vrátime späť do plechu. Uhladíme a pečieme 30 minút. Necháme úplne vychladnúť a rozkrájame na tyčinky, alebo štvorčeky.

4 komentáre:

  1. vyskusala som tento recept, v trosku upravenej forme a je to vyborne. su to take musli tycinky a chrumkave musli v jednom. kedykolvek sa to da rozmrvit do jogurtu. dakujem za inspiraciu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. presne takto zvyknem rozmrvené zvyšky používať aj ja, v jogurte sú úplne geniálne! Katka, nemáš za čo, so rada, že chutilo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jejo, toto sa mi pozdava. uz dlhsie uvazujem, ze si nieco podobne skusim pripravit a myslim, ze som uz nasla recept! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. určite skús, sú fakt GENIÁLNE, nedajú sa prestať jesť :-)

    OdpovedaťOdstrániť