inšpirácia: časopis APETIT 12/2006
Skvelý koláčik pre všetkých čokoholikov. Extra čokoládovú chuť veľmi výborne dopĺňa šľahačka, preto ju odporúčam pri podávaní nevynechať.
na 24–26 cm tortovú formu
200 – 220 g čokoládových sušienok (Derby, Koka...)
100 g mletých mandlí
125 g masla studeného
-------
200 g horkej čokolády (50–60%)
500 g krémového syra (napr. Philadelphia, Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)
100 g kryštálového cukru
3 vajcia izbovej teploty
200 ml smotany na šľahanie
100 g mletých mandlí
125 g masla studeného
-------
200 g horkej čokolády (50–60%)
500 g krémového syra (napr. Philadelphia, Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)
100 g kryštálového cukru
3 vajcia izbovej teploty
200 ml smotany na šľahanie
Sušienky rozmixujeme na omrvinky. Pridáme mandle a maslo a dôkladne premiešame. Hmotu dáme do formy a rovnomerne natlačíme na dno plochou stranou lyžice. Formu dáme do chladničky.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke. Necháme chladnúť. Masacrpone s cukrom vyšľaháme elektrickými metlami do hladka, postupne pridávame vajcia, smotanu na šľahanie a nakoniec mierne vychladnutú čokoládu. Šľaháme čo najkratšie, len kým sa suroviny nespoja.
Náplň nalejeme na sušienkový korpus a pečieme pri 160˚C cca. 60 minút. Pri pečení umiestnime pod mriežku s formou (na dno rúry) nádobu s vodou, aby sa cheesecake nevysušoval. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť a dáme ho na minimálne 4 hodiny (alebo celú noc) do chladničky. Podávame s kopčekom šľahačky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára