Tento úžasný cheesecake je spojením dvoch vrstiev, ktoré vytvárajú skvelý horko – sladký kontrast.
na 24–26 cm tortovú formu
200 - 220 g sušienok (Zuzanky, Koka, Derby...)
70 g masla studeného
70 g masla studeného
-------
200 g horkej čokolády (60–70 %)
200 g bielej čokolády
600 g krémového syra (napr. Philadelphia, Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)
600 g krémového syra (napr. Philadelphia, Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)
360 – 400 g kyslej smotany
3 vajcia izbovej teploty
50 g kryštálového cukru
Sušienky rozmixujeme na omrvinky. Zmiešame s maslom, hmotu dáme do formy a rovnomerne natlačíme na dno plochou stranou lyžice. Formu dáme do chladničky.
Obidva druhy čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke a necháme chladnúť. Krémový syr so smotanou vyšľaháme do hladka a postupne pridávame vajcia. Hmotu rozdelíme na dve časti. Do jednej časti zašľaháme cukor a rozpustenú horkú čokoládu a náplň nalejeme na zachladený sušienkový korpus. Druhú časť zmiešame s rozpustenou bielou čokoládou a opatrne lyžicou premiestnime na tmavú hmotu vo forme.
Pečieme pri 160°C cca. 60 minút (stred by sa mal po upečení ešte triasť). Pri pečení umiestnime pod mriežku s formou (na dno rúry) nádobu s vodou, aby sa cheesecake nevysušoval. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť a dáme ho na minimálne 5 hodín (alebo celú noc) do chladničky.
tak to uz ano! :-) mnam! a super napad pouzit esicka!
OdpovedaťOdstrániťEsíčka sú jednoznačný víťaz, používam ich skoro do všetkých cheesecakov, až na malé výnimky (derby - keď sa hodia nejaké čokoládovejšie, alebo Oreo - keď mi niekto prinesie z USA). Skúšala som už všetko možné (BeBe, clubky...) a esíčku sú fakt naj. Dokonca som v Bille nedávno objavila ospevované Lotus (tie, čo sa v reštikách dávajú ku káve) a napriek tomu, že samotné mi chutia, v cheesecaku boli pre mňa trošku sklamaním - asi som od nich veľa čakala, keďže ich odporúčajú skoro v každom cheesecakovom recepte.
OdpovedaťOdstrániťhmm, to znie dobre. Veru nepohrdla by som tvojim cheesecakom.
OdpovedaťOdstrániťďakujem, bol vážne skvelý. ja som tak trošku cheesecakový maniak, skúšala som ich už kopu a myslím, že tento je určite v prvej trojke :-)
OdpovedaťOdstrániť