na 24 - 26 cm tortovú formu
120 g čokoládových sušienok (napr. Billa cookies...)
120 g slaných praclíkov (+ 14-16 ks na ozdobu)
80 g masla studeného
-------
600 g krémového syra (napr. Philadelphia, Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)
200 g kyslej smotany / smotanového bieleho jogurtu
100g tekutého 100%-ného arašidového masla (dm, gymbeam, myprotein...)
3 vajcia izbovej teploty
75 - 100 g kryštálového cukru
300g horkej čokolády (50%)
-------
100 g horkej čokolády
100 ml smotany na šľahanie
Sušienky a praclíky rozmixujeme na omrvinky a zmiešame s maslom. Hmotu dáme do formy
a rovnomerne natlačíme na dno a boky plochou stranou lyžice. Formu dáme do
chladničky.
Krémový syr so
smotanou, arašidovým maslom a cukrom vyšľaháme do hladka. Postupne pridávame vajcia. Vmiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládu. Náplň nalejeme na
zachladený sušienkový korpus. Pečieme pri 160°C cca. 60 minút (stred by sa mal po upečení ešte triasť).
Pri pečení umiestnime pod mriežku s formou (na dno rúry) nádobu
s vodou, aby sa cheesecake nevysušoval.
Po
upečení necháme cheesecake
úplne vychladnúť. Potom ho polejeme čokoládovou ganache polevou (čokoládu rozpustíme v horúcej smotane na šľahanie) a ozdobíme praclíkmi. Dáme na minimálne 5 hodín (alebo celú noc)
do
chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára