Mám pocit, že v poslednej dobe nejem nič iné, ako špargľu. Už mi lezie aj ušami. Ak ste ju aj Vy jedli už aspoň na sto spôsobov a chýba Vám inšpirácia, tu je pár ďalších receptov...
dlho som si myslela, že tento recept je z knihy od Hanky Michopulu: Zpátky domů, až kým som ho neobjavila tu: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3169/warm-roast-asparagus-salad
Špargľové mini frittaty s prosciuttom a parmezánom
skvelé predjedlo, ktoré môžete podávať teplé, aj studené...
recept nájdete tu: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1272642/mini-prosciutto-and-asparagus-frittatas
Gratinovaná špargľa s prosciuttom a mozzarellou
výborná ľahká večera...
recept nájdete tu: http://madlinakuchyne.blog.cz/1005/hratky-s-chrestem-druhy-predkrm
Špargľový koláč s parmezánom
geniálny koláč... v jednoduchosti je krása :-)
recept nájdete tu: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3551/asparagus-and-parmesan-tarts
Špargľové rizoto s pórom, šampiónmi a kuracím mäsom
ak chcete niečo viac, ako len "obyčajné" špargľové rizoto...
recept nájdete tu: http://www.foodissimo.eu/2012/05/18/risotto-so-sparglou-porom-a-kuracim-masom/
presne ten isty sparglovy kolacik som robila, dobry bol ;o)
OdpovedaťOdstrániťTak pro mě je nej to rizotko :))
OdpovedaťOdstrániťjé ten koláč jsem taky dělala a pak ještě jeden s rajčátky, ten mám na blogu. nejvíc mi dělají chutě ty frittaty, mňam!
OdpovedaťOdstrániťmarianna: pozerala som u teba ten koláčik, je krásny :-)
OdpovedaťOdstrániťjana: rizoto bolo úžasné, zjedla som plnú misku a potom som ešte behala okolo hrnca a ujedala z neho :-)
vanda: tvoj koláč som si už uložila, vyzerá geniálne, rozhodne sa na neho chystám, už len ten karamelizovaný pór znie perfektne...
Vsetky tie recepty vyzeraju uzasne. Vdaka za skvelu inspiraciu!
OdpovedaťOdstrániťhttp://cervickovo.blogspot.com/
asparagus se stal take nasi oblibenou jarni zeleninou!
OdpovedaťOdstrániťten sparglovy kolac vyzera perfektne. skusim napodobnit v sparglovej sezone:-) Ostatne su isto tiez fajne, ale ten kolac ma dostal :-D Zelam krasnu Velku noc :-)
OdpovedaťOdstrániť