inšpirácia: časopis APETIT 12/2010
Koláčiky, ktoré robievam vždy ako posledné - najlepšie až 24. decembra doobeda, pretože najlepšie sú čerstvé.
na 50–60 mesiačikov
80 g masla mäkkého
Koláčiky, ktoré robievam vždy ako posledné - najlepšie až 24. decembra doobeda, pretože najlepšie sú čerstvé.
na 50–60 mesiačikov
80 g masla mäkkého
50 g kryštálového cukru
3 vajcia izbovej teploty
120 g hrubej múky
4–5 PL kakaa
-------
šťava z 1/2 citróna
cca. 10 PL práškového cukru
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame vajcia a múku s kakaom. Vznikne tuhé cesto, ktoré natrieme na malý plech vyložený papierom na pečenie v 0,5 cm vrstve. Pečieme pri 180°C cca. 15 minút.
Citrónovú šťavu vymiešame s cukrom na hustejšiu polevu, ktorú natrieme na ešte teplý korpus. Malým pohárom vykrajujeme mesiačiky skôr, ako poleva stuhne, inak by sa lámala. Do polevy sa dá namiesto citrónovej šťavy použiť aj rum.
Andrejka ahoj. Mám taký pocit, že som si skoro všetky tvoje hriešne dobré recepty uložila na vyskúšanie a ochutnanie. Sú úžasné, hlavne tie cheescake... Len si tuším niekde zablúdila :-). Budem rada, ak sa tu znova ukážeš, aj s hriešne dobrými receptami :-).
OdpovedaťOdstrániťahoj rikinka, ďakujem za pochvaly :-))) no, ja som pred rokom a pol zablúdila k plienkam a dudlíkom a ešte sa mi odtiaľ nepodarilo vymotať :-) snáď niekedy...
OdpovedaťOdstrániť