4. októbra 2011

Cheesecake s bielou čokoládou


Táto jednoduchšia, nepečená verzia cheesecaku vznikla náhodu, keďže mi pri výrobe Truffles ostala miska nestuhnutej bielej čokolády so smotanou. Rozmýšľala som čo s ňou a tu je výsledok – veľmi rýchly a jednoduchý dezert, ktorý je hotový do pol hodinky.

na 24–26 cm tortovú formu
200 – 220 g čokoládových sušienok (Koka, Derby...)
100 g masla rozpusteného
-------
1 balenie plátkovej želatíny (6 plátkov)
250 ml smotany na šľahanie
200 g bielej čokolády
250 g mäkkého krémového tvarohu
250 g mascarpone / krémového syra (napr. Bánovecká nátierka, smotanová nátierka Pilos...)

Sušienky rozmixujeme na omrvinky. Zmiešame s maslom. Hmotu dáme do formy a rovnomerne natlačíme na dno plochou stranou lyžice. Formu dáme do chladničky. 

Želatínu necháme napučať v polovici smotany na šľahanie. Čokoládu nalámeme na kocky, dáme do misky spolu s druhou polovicou smotany na šľahanie a rozpustíme v mikrovlnke.

Mascarpone a tvaroh vyšľaháme elektrickými metlami do hladka. Pridáme rozpustenú čokoládu. Želatínu so smotanou necháme pár sekúnd rozpustiť v mikrovlnke, rozmiešame a tiež pridáme k tvarohovej zmesi. Náplň nalejeme na sušienkový korpus a dáme na minimálne 6 hodín (alebo celú noc) stuhnúť do chladničky

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára